4 trapné situace na pracovním pohovoru a jak z nich vybruslit poradí Personalistka.cz

Na pracovním pohovoru hraje nervozita často velmi podstatnou roli. Způsobuje, že nevystupujeme přirozeně a fyzicky i psychicky se v daný den vůbec necítíme ve své kůži.

A může se také stát, že přímo nastane nějaký trapas či prekérní situace.

Nechceme vás strašit ani způsobit, že na tuto možnost budete celou dobu myslet, můžeme vás ale navést pro případ, že k tomu přece jen dojde.

Personalistka.cz je oblíbený a vyhledávaný pracovní portál plný nabídek práce. Uživatelé v recenzích a hodnoceních oceňují zejména možnost vložení inzerce práce zdarma pro podnikatele OSVČ, školská, nezisková a státní zařízení. Firmám nabízí portál Personalistka.cz výhodné cenové tarify pro inzerci volných pracovních míst.

  1. Vynechala vám paměť

I přes důkladnou rešerši a trénink zapomenete nějakou důležitou informaci. Omluvte se, zhluboka se nadechněte a pokuste se o nějaký úvod či omáčku, v průběhu toho byste si danou věc mohli vybavit. Pokud se to přece jen nepodaří, klidně to přiznejte a zkuste stočit řeč jinam anebo se pokuste mluvit o něčem souvisejícím, co prokáže, že jste se opravdu připravovali.

  1. Vypadáte jako nemotora

Zakopnete, vylijete vodu, do někoho omylem strčíte. Ještě obtížnější situaci mají dámy na vysokých podpatcích, tam se bohužel nějaká nehoda přímo nabízí.

Berte situaci s nadhledem, zasmějte se sami sobě, omluvte se a zkuste se co nejrychleji dát dohromady tak, abyste mohli normálně pokračovat. Když se to podaří, možná ještě získáte body navíc.

  1. Příliš mluvíte

Jakmile usednete do židle, jako by z vás věty plynuly zcela nekontrolovatelně. Zhluboka se nadechněte, zpomalte, zbrzděte tok slov a nejprve přemýšlejte. Neřešte, že budete třeba působit trochu zablokovaně, to je pořád ta bezpečnější varianta.

Když už přece jen něco ujede, omluvte se a navažte na řečené, jako by se nic nestalo.

  1. Zradí vás vaše tělo

Hodně se potíte, je vám nevábně cítit z úst anebo se vám spustí rýma a nemáte po ruce kapesník. Improvizujte a zvažte, co by se dalo v danou chvíli dělat, aby to bylo lepší.

Požádejte o otevření okna, napijte se vody, zkuste se celkově zklidnit. Případně poproste o potřebný kapesník či jinou pomoc, rozhodně je to lepší než působit jako hulvát.