Kofola a Mattoni 1873 získaly třetinové podíly ve slovenské General Plastic

Nápojářské společnosti Kofola a Mattoni 1873 vstoupily do slovenské firmy General Plastic, která produkuje preformy pro výrobu PET lahví. V úterý podepsaly dodatek ke smlouvě se společností GP Alliance o koupi třetinových podílů. Zbývající třetina akcií zůstává původnímu majiteli, tedy skupině GP Alliance podnikatele Jána Sabola. Kofola to oznámila v tiskové zprávě.

„Všechny strany se dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat. Den uzavření smluvního dodatku, tedy úterý 16. května, považují strany za den završení transakce, která se tak stala účinnou a byla vypořádána,“ uvedla mluvčí Kofoly Jana Ptačinská Jirátová.

Všichni tři spolupodílníci se už podle ní rozhodli, že do výroby General Plastic budou investovat. Díky tomu zvládnou zastat celý proces recyklace PET lahví – od jejich sběru až po výrobu nových recyklovaných lahví.

„Náš majetkový vstup do General Plastic je logickým krokem směrem k naplnění závazků v oblasti užití recyklátu z PET lahví (rPET), a zároveň je součástí našeho udržitelného přístupu v oblasti obalů.“